„Нефтохимик“ падна от „Ботев“ в Пловдив

21:22, 27 авг 16 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нефтохимик“ загуби мача си от петия кръг на родния футболен шампионат срещу „Ботев“. Бургазлии паднаха с 2:1 при гостуването си в Пловдив.

Още в 14-ата минута капитанът на пловдивчани Тодор Неделев прехвърли цялата защита на "Нефтохимик" и изведе сам срещу вратаря Жоао Паоло. За бразилеца не бе трудно да прати топката покрай Янко Георгиев и да открие резултата.

Десет минути по-късно "канарчетата" можеха да удвоят аванса си, но хубав удар на Неделев от фаул бе спрян от стража на бургазлии. В заключителните минути на първата част при разбъркване в наказателното поле на домакините защитникът Костадин Велков се оказа свободен на задната греда и без проблеми вкара с глава.

В 55-ата минута след подновяването на играта Марко Ранджелович допусна груба грешка и вместо да върне топката с глава към Георгиев, я подари на Иван Стоянов. Нападателят се възползва и веднага изведе Серкан Юсеин, за когото не бе проблем да се разпише на опразнената врата.

Всичко в този мач можеше да свърши в 60-та минута. Тогава Жоао Паоло от домакините реши изненадващо да стреля от дистанция, но Янко Георгиев изби удара му в напречната греда, а после топката излезе в корнер. Така тази прекрасна възможност не беше реализирана, а статуквото в резултата се запази.

„Ботев“ пропусна и още една сериозна възможност за гол в 84-та минута, когато Иван Стоянов излезе сам срещу вратаря на Нафтата, но стреля несериозно и Янко Георгиев спаси. Топката обаче стигна до Жоао Паоло, който беше непокрит, но ударът му мина встрани от вратата и попадение нямаше.

В крайна сметка резултатът се запази и Ботев се поздрави с извоюваните три точки. Така вече "канарчетата" имат 7 точки в актива си. „Нефтохимик“ остава в долната част на таблицата само с 4.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама