Благой Рагин: Септември ще бъде май за хотелите по Черноморието

10:30, 27 авг 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тази година наистина се очаква да бъде по-добра. Зимата тръгна с много добър старт, лятото беше едно от най-успешните, а амбициите на моите колеги са септември да бъде май. Подготвили са се много добре. Има интерес от продължаване на сезона”.

Това заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин по Нова телевизия. По неговите думи, колегите му от Слънчев бряг са казали, че ще продължат да работят до 20 октомври.  

Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат с до 15 % по-ниски цени за септември, отколкото са през активния сезон. Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-и и 22-и септември.

Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг - в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две. Бонуси има за семейства с деца.

В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100 % пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при олинклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от тази седмица.

Така в делнични дни може да се стигне до 50 на сто намаление при 30 на сто през уикенда. Например двойна стая с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет варира от 65 до 90 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама