Учителка от Бургас уморила мъжа си и му взимала пенсията

18:54, 25 авг 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
59-годишната детска учителка Веселина Гинева от Бургас е уморила бившия си съпруг и близо две години му взимала пенсията.

Това стана ясно днес, когато жената беше доведена в Бургаския окръжен съд, който й наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Злодеянието е извършено в апартамент в бургаския комплекс "Лазур", където Гинева била поела грижите за Димитър Миразчиев, който бил в тежко здравословно състояние. Те са били женени и имат дъщеря, но впоследствие се развели.

Бившата учителка, която в момента е безработна, нарочно го оставяла без необходимата лекарска помощ и дори не му давала храна.

По думите й, Димитър е починал сам на 1 август 2014 г. Тя твърди, че не го е убила, а той умрял от инфаркт или инсулт. Тъй като получавал тавана на пенсията като дългогодишен служител в нефтозавода, Гинева решила да излъже, че той я е напуснал и не знае къде е. С пълномощното, което имала от него, тя досега получавала пенсията му.

Веселина Гинева занесла трупа на Миразчиев в Морската градина на Бургас. Останките му бяха открити на 26 февруари 2015 г. до Колежа по туризъм в парк „Езеро“. Тъй като находката е била само от череп и кости, не се е установило веднага на кого са. Едва преди около месец и половина ДНК експертиза установява, че те са именно на бившия мъж на Веселина Гинева. Така бързо разследващите стигат до нея.

Веселина Гинева е с четири повдигнати обвинения - за убийство, за противозаконно лишаване от свобода, че е застрашавала живота на Миразчиев, държейки го без лекарски грижи и храна, както и за измама в банката, като е взимала пенсията на мъртвец. Обвинената е ощетила държавата с 21 830 лева, продължавайки да взема пенсията на Димитър Миразчиев.

„Невинна съм, невинна съм“ – крещеше обвиняемата, след като напусна съдебната зала.

Доколко е невинна учителката, ще решава Темида на предстоящото дело срещу нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама