Унгарска култура завладява Свети Влас

20:31, 24 авг 16 / Култура 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици, артисти и музиканти ще вземат участие в Дните на унгарската култура, които започват на 25 август, четвъртък, в Свети Влас. За празниците в курортния град от Унгария ще пристигне делегация, водена от кмета на район Ержебетварош.

Празниците ще стартират с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи в Алеята на Народите в Свети Влас. Цветя ще бъдат поднесени и пред барелефа на българския революционер Христо Ботев. В церемонията ще се включат и ученици от морския град.

Същия ден ще има представление на централния площад на гостуваща унгарска група. Унгарската делегация ще посети международния младежки лагер в Свети Влас. Там с ръководителите на лагера ще проведат преговори за бъдещо партньорство. 

На 26 август ще се проведе голям концерт на унгарски музиканти и танцьори в местния амфитеатър. Концертът ще е от 20.00 часа. Групата ще представи с музика и танци унгарския бит, култура и традиции. На следващия ден ще има тематична вечер и рецитали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама