Задържаха за постоянно мъж, блудствал с 14-годишна девойка в Китен

19:42, 23 авг 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд потвърди определение на Царевския районен съд от 17 август тази година за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Музаффер Сюлейман, който има двойно гражданство – българско и турско.

Мъжът е обвиняем за това, че на 13 август в Китен извършил блудствени действия спрямо 14-годишно момиче с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като употребил сила и привел в безпомощно състояние девойката.

С постановление от 15 август Сюлейман е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършване на престъплението. За деянието, за което е повдигнато обвинение на мъжа, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години.

Окръжният съд констатира, че между отделните доказателствени източници са налице несъответствия, за чието отстраняване е необходимо допълнително провеждане на процесуално-следствени действия предвид началния етап на разследването. Въпреки констатираните пропуски въззивната съдебна инстанция потвърждава извода на първоинстанционния съд за извършено от обвиняемия деяние, което напълно съответства на степента на доказване на предположението за авторство на деянието към настоящия стадий на наказателното производство.

БОС отчита също като правилна и констатацията на Районния съд, че е налице реална опасност Сюлейман да се укрие, и приема, че към настоящия момент единствената адекватна мярка за неотклонение на обвиняемия е „Задържане под стража“.

Определението на Бургаския окръжен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама