Удостоиха с почетен знак ученик от Несебър, класирал се четвърти в най-голямото IT състезание в света

14:45, 23 авг 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетокласникът Кристиян Тодоров, който достигна престижното четвърто място в най-голямото състезание по информационни технологии в света, получи почетния знак на Несебър. 

16-годишното момче е вторият жител на морската община, който преди седмица заедно с шампиона Георги Бошев в същата IT надпревара прославиха името не само на България, но и на Несебър. Хъс за победа, желанието да се докаже пред България и света и добрата подготовка са били формулата на неговия успех в състезанието.

Кристиян е споделил, че другата година ще участва пак в престижната надпревара и пак ще се стреми да бъде сред най-добрите. Иначе младежът възприема работата си с компютрите като хоби, а за в бъдеще иска да се занимава с икономика и с финанси.

Освен плакет Кристиян Тодоров получи и „Златната книга на Несебър“, която разказва историята на града на ЮНЕСКО.

Световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016 се проведе в американския град Орландо, щата Флорида, от 7 до 11 август. Младежите от Несебър – Кристиян Тодоров и Георги Бошев, участваха в надпреварата в конкуренция с 400 000 участници от повече от 130 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама