Китайците избраха оператора на павилиона за електронна търговия на пристанище Бургас

17:15, 18 авг 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Horizon software solutions” LTD ще бъде оператор и ще осигури електронната платформа за търговия в бъдещия „Логистичен Център и Павилион 16+1“ на територията на пристанище Бургас, съобщиха от порта. Фирмата е избрана от държавната китайска асоциация за електронна търговия и Ханджоу Е – Комерс Индъстри Интернет Парк (E-COMMERCE INDUSTRY INTERNET PARK, HANGZHOU, CHINA).

Компанията „Horizon software solutions” има офиси в китайската столица Пекин, във Великобритания и в Австралия, показа проверка на Topnovini.bg. В България нейното седалище са намира на бул. „Генерал Колев“ 113 във Варна. Софтуерната платформа на фирмата позволява на B2B2C (бизнес към бизнес към потребител) организациите да увеличават приходите и стимулират растежа си чрез по-ефективен, многоканален и автоматизиран маркетинг.

Разкриването на логистичния хъб за електронна търговия в Бургас стана възможно, след като през април тази година беше подписан меморандум между Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и Страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), „Пристанище Бургас” ЕАД и Индустриален парк за електронна интернет търговия (Ханджоу, Китай).

Търговският логистичен център ще бъде разположен на територията на пристанище Бургас. Първоначално павилионът за електронна търговия между Китай и страните от ЦИЕ ще се намира в „Магазия 1”, а впоследствие ще бъде отделена по-голяма територия в бъдещия Експоцентър, който ще се изгради в пристанището. Китайските партньори са изявили желание за участие в официалната церемония по откриването на морския център „Магазия 1”, което се очаква в близките дни.

Интересът на бизнеса от Китай към страната ни, като мост към Европа продължава да е засилен. Продължават и усилията на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ за привличане предприемачи от Китай. В тази връзка през август България и в частност Пристанище Бургас бе посетено от Нелсън Уонг, основател и председател на Борда на директорите на The Global Investment Facilitator. Компанията е глобална платформа, която оценява възможностите и рисковите при кръстосано инвестиране в чужбина и в недвижими имоти. В момента предлаганата от тях мрежа от услуги обхваща повече от 500 града в над 100 страни и развиващите се пазари на 6 континента.

Сред дейностите на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, планирани в близко бъдеще е откриването на Българския павилион част от проекта „Павилион 16+1” в Свободната търговска зона на Шанхай Порт Waigaoqiao на 25 август 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама