„Шейховете“ се готвят за победа срещу ЦСКА-София

17:01, 12 авг 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Нефтохимик“ се готви за срещата с ЦСКА-София, който ще се проведе в столицата. Днес целия треньорски щаб на „шейховете“ даде пресконференция, като основна тема на брифинга бе именно предстоящия мач.

В началото треньорите говориха относно освободените играчи през лятната подготовка, като не се подмина и темата с атаките на някои от футболистите, които вече не защитават цветовете на Нефтохимик.

„Тук пред вас сме хората, които взимаме всички спортно-технически решения в отбора. Когато започнахме подготовка на мен и на всички треньори ни се искаше да имаме повече местни момчета, затова от миналогодишния отбор при нас останаха 5-6 човека. В течения на подготовката обаче, видяхме и решихме, че въпросните футболисти няма да успея да помогнат на отбора за постигане на целите ни в Първа Лига. Може би е неприятно, че две седмици преди първенството им бе съобщено, че няма да разчитаме на тях, нормално беше да се стигне до някакъв конфликт, но нашето решение за освобождаването им бе продиктувано изцяло от показаното от тези футболисти в лятната подготовка. Всички момчета, с които се разделихме са футболисти с качества и съм убеден, че ще продължат да се развиват“, заяви старши треньора Димчо Ненов.

Помощник треньорът на тима Тодор Киселичков допълни „преценихме, че трябва да се разделим с тези момчета и да потърсим попълнения, които да вдигнат нивото на отбора. За жалост тези играчи не са местни, но това са реалностите към момента“.

На пресконференцията присъства и треньора на вратарите на „Нефтохимик“ Тихомир Тодоров, който заяви „не е нормално да се търси личен мотив за освобождаването на въпросните играчи, всяко наше решение е взето на база показаното в контролите и тренировъчния процес“.

Относно предстоящия мач с ЦСКА-София идната неделя Димчо Ненов заяви „готвим се по план за предстоящия тежък двубой. Нашия отбор има потенциал и е въпрос на време да го разгърнем. Видяхте, че отбора на Верея успя да се поздрави с победа срещу „червените“ с една организирана и дисциплинирана игра. „Нефтохимик“ отива на „Армията“ да играе футбол и да се надиграва с ЦСКА. Ако успеем да влезем добре в мача съм убеден, че ще постигнем добър резултат. Ще изиграем мача като равен с равен и няма да сме боксова круша. Ние сме Нефтохимик, отбор с традиции и се надявам да го покажем в неделя. Нямаме контузени състезатели и ще разчитаме на всичко налично в момента. Всеки отбор, който отива на „Българска Армия обречен и без самочувствие не го чака нищо добро“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама