Министерство на здравеопазването провери случая с починалия мъж на плаж „Нестинарка“

18:13, 10 авг 16 25 665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на здравеопазването направи проверка по случая на плаж „Нестинарка” край Царево, където по-рано през деня бе намерен трупът на възрастен мъж, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

 По данни на ЦСМП – Бургас повикването от къмпинг „Нестинарка” е получено в 11.13 ч. в РКЦ на ЦСМП – Бургас, като е предадено, че се касае за „мъж, който е колабирал и е със затруднено дишане“.

ЦСМП – Бургас има на разположение три стационарни дежурни екипа – по един в Созопол, Царево и Приморско.

По време на сигнала от къмпинг „Нестинарка“ екипът от Царево се намира в Лозенец за друг инцидент с удавник и нормативно разписано е чакал следствена група.

Също по време на сигнала от къмпинг „Нестинарка“ в РКЦ на ЦСМП – Бургас постъпва повикване за инцидент отново в Лозенец, предаден от реаниматори, касаещ травма на млад мъж с фрактура на шийни прешлени, който е поет и реализиран от втория екип - на Созопол.

Изнесеният екип в Приморско по същото време извършва транспорт на дете с бронхоспазъм и затруднено дишане до МБАЛ Бургас по сигнал, подаден в 10.47 ч.

Към момента на получаване на повикването от к-г „Нестинарка” е нямало свободен екип, който да поеме случая.

В 11.43 ч.  веднага след като се освобождава от инцидента, екипът на Царево тръгва за к-г „Нестинарка“, където пристига 7 минути по-късно - в 11.50 ч., където намира пострадалия в състояние на екзитус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама