Представят уникален арт експеримент в галерия „Богориди”

20:20, 07 авг 16 / Култура 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако желаете да видите как се ражда една картина от четката на художник, посетете галерия "Богориди", препоръчват от Община Бургас. Там на 13 август от 17:30 часа художникът Иван Узунов ще покаже целия творчески процес на раждането на едно произведение на изкуството. В същото време поетесата Ивелина Николова ще чете свои стихове под музикален съпровод.

Ивелина Никова е родена в Провадия. Автор е на стихосбирките "България в сърцето ми", "Златни нишки", "Копнеж по слънце" и "В тебе аз ще остана". В момента работи над новела с работно заглавие "Алтъна".

Има публикации в много национални вестници и списания, както и в поетични сборници. Носител е на много отличия  в литературни конкурси, носител награда за цялостно творчество, посветено на България.

Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни. Участвала е със свой текст и във фестивала "Пирин фолк".

Иво Узунов пък е роден в Балчик. Живее и работи във Варна. Самоук художник, вече повече от 25 години той радва хората с изкуството си. Има няколко изложби в Румъния, Турция, Германия, Украйна.

Узунов рисува предимно морето и нашата възрожденска архитектура. Негови картини притежават много колекционери от цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама