Силвия Кацарова ще пее за празника на остров Света Анастасия

07:32, 31 юли 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незабравимо преживяване с много приятни изненади и събития подготвя за празника си на 15 август о-в Света Анастасия. Това съобщиха от Община Бургас.

Първите пасажери за острова ще отплават в 10:00 часа с общинския кораб "Анастасия", който тази година празнува втората годишнина от пускането си на вода.

За втора поредна година, в 12.00 часа ансамбъл "Странджа" ще поведе масово хоро, в което ще бъдат поканени да се включат всички посетители на острова.

На празничния ден всички "островитяни" ще могат да опитат миди, извадени от мидената ферма на острова.

За малчуганите е предвидена забавна анимация и островни арт ателиета за незабравими приключения. Всички ще могат да се включат в собственоръчно изработване на тематични сувенири и да уловят вятъра, като пуснат островни хвърчила, които ще изработят с помощта на професионалистите от Държавен куклен театър - Бургас.

В 12:00 часа ще бъде отворен и Фара на острова, ще бъде отслужен празничен водосвет в храма, а по-късните следобедни часове ценителите на поезията ще могат да се включат в рецитал и четене на стихове.

Кулминацията на празника е в 21.00 часа, когато започва концерт на изключителната Силвия Кацарова. Специално за островната й изява, посветена на празника, е предвиден извънреден курс на кораба. Билетът е 30 лв., като в цената е включен и транспорт. Поради ограничения брой на местата е необходима предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на email: [email protected]

Билети се продават на място на Морска гара, непосредствено преди отпътуване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама