И последният „Карфур“ в Бургас излиза на тезгяха за 14,5 млн. лв.

16:38, 28 юли 16 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хипермаркет „Карфур“ в бургаския мол „Плаза“ е обявен за публична продажба, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Тотко Колев го вади на търг с начална цена от 14 545 800 лв.

Върху имота, собственост на „КМБ България“, има вписана договорна ипотека от юли 2012 г. и възбрани от 2015 и 2016 г., става ясно от обявлението. Срокът на търга е от 8 август тази година до същата дата на септември в Бургаския районен съд.

Продажбата на първия и последен „Карфур“ не е изненада и беше въпрос на време. Сривът на бранда започна, откакто френските му собственици продадоха веригата в България на гръцката Marinopoulos. „КМБ България“ започна да бави плащания и да трупа дългове. По тази причина стоките в магазините рязко намаляха, оттам и клиентите. По информация на вестник „Капитал“ приходите на веригата през 2014 г. са се свили с над 40 %, а загубата се е увеличила.

Съвсем логично последва и затварянето един по един и на магазините у нас. В Бургас имаше общо четири „Карфур“-а. Още в началото на 2014 г. хлопна врати този в „Меден рудник“. През лятото на 2015 г. договорът с магазина в мол „Галерия“ бе прекратен заради неплащане на наема. През март тази година се закри и обектът срещу Пантеона.

Последен остана да работи само хипермаркетът в мола в жк „Изгрев“. Постепенно той се сви наполовина. Първо една част от него „отхапа“ магазинът за техника „Техмарт“, а после парче откъсна и търговецът за вещи за дома „Доминико“. Сега и останалите 12 611 кв.м, собственост на „КМБ България“, вече се продават.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама