Богатите крадат най-често ток в Бургаско

13:26, 28 юли 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кражбите на електроенергия в Бургаска област не са в рисковите квартали, а в такива, където живеят хора с видимо много добро социално положение. Това заявиха днес на пресконференция в морския град представители на EVN. Съществени кражби на ток стават по курортите, най-вече в по-малките ресторанти и хотели, крадат много и битовите клиенти.

„В момента нашата система открива въздействан електромер още, когато му отворят капака“, посочи изпълнителният член на съвета на директорите в EVN Костадин Величков.

850 MWh е открадната електроенергия за 74,8 хил. лв. в област Бургас за периода януари – юни тази година. Проводниците, които са били задигнати в същия период в Бургаско, са 1930 м, а кражбите в трафопостовете са за над 14 000 лева. Общо над 88,8 хил. лв. са щетите.

Като цяло до момента на територията на Бургаска област има по-малко открадната електроенергия в сравнение с миналата година.

Тази година в Бургас и региона ще се инвестират 26 млн. лв. в инфраструктурата, а именно изграждане на дистанционно отчитане на електромери, повишаване сигурността на захранване, намаление на технологичните загуби, изнасяне на електромери на границата на собственост на имоти. Ще се изградят 155,5 км нови електропроводи и 54 нови трафопоста.

От EVN  отчитат още, че потреблението на ток през месец юли за Черноморието е скочило с 10 %, което е характерно за активния летен сезон. Най-натоварени са часовете около 19:00 и 20:00. Тогава електромерите показват огромно количество ползвано електричество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама