Треньорът на „Нефтохимик“: Ако кажа, че сме готови, значи ще излъжа

20:23, 27 юли 16 / Спорт 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Два дни преди мача с „Локомотив“ (Горна Оряховица) ако кажа, че сме готови, значи ще излъжа. Дори седмица преди началото на първенството при нас имаме нови попълнения, но пък от друга страна всички играчи се влагам максимално и в момента си мисля, че ще се представим на добро ниво в първия двубой“.

Това заяви старши треньорът на „Нефтохимик“ Димчо Ненов на брифинг по повод подготовката на бургаския тим за предстоящия първи кръг от шампионата в Първа професионална лига.

Според него съперникът им от Горна Оряховица е запазил ядрото си и с привличането на Ангел Червенков за старши треньор Ненов е сигурен, че ще са добре подготвени.

„Играхме контрола с тях в лятната подготовка и се надявам да не повторим грешките от този мач, когато загубихме с 0:2. Излизаме в петък, за да покажем най-доброто от нашия отбор. Мисля, че изградихме добър колектив, естествено, от много кратко време сме всички заедно и ще ни трябва още малко време за пълно сработване. Колективът ще е ключът към едно добро представяне в новия шампионат“, сподели старшият на бургазлии.

Ненов съобщи, че има един, двама играчи, които са под въпрос за първия мач, но се надява до петък всичко да е наред и с техните документи. Той отчете лятната селекция като добра.

Капитанът на бургазлии Любомир Божинов каза, че за него най-важното е да успеят да изградят силен колектив.

„Когато играчи, треньори, ръководство и фенове са единни, съм убеден, че отборът ще върви напред. Знаете, че съм юноша на „Нефтохимик“ и ще направя всичко възможно да се представим добре. „Локомотив“ (Горна Оряховица) е тим, от който съм убеден, че можем да откраднем точки. В съблекалнята климатът е страхотен, сега остава да пренесем всичко и на терена. Всички в отбора сме наясно какво се иска от нас, така че се надяваме да постигнем положителни резултати. Целта на всички трябва да е да изградим отбор, с който целият град да се гордее“, заяви Божинов.

Мачът между „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Нефтохимик“ ще е откриващият двубой в Първа професионална лига за сезон 2016/17. Срещата е в петък от 19:00 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама