Международно състезание по парапланеризъм започва в Бургас

15:50, 27 юли 16 / Спорт 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полет с парапланер над морето би направил всяко лято незабравимо. Екстремното изживяване може да стане реалност за всеки, който се включи в игрите за публиката от международното състезание по парапланеризъм "Целно кацане - Бургас 2016". Това съобщиха от Община Бургас.

Надпреварата ще се проведе от 29 до 31 юли (петък - неделя) в Морската градина. Началната точка на полетите е мястото до чешмичката при паметника на Петя Дубарова. Целта, върху която трябва да се приземят парапланеристите, ще се намира между 4-ти и 5-ти спасителен пост на плажа.

Международното състезание по парапланеризъм ще се проведе за четвърти път в Бургас. В тазгодишното издание ще се включат повече от 40 състезатели, сред които 5 жени. Заявка за участие са подали парапланеристи от цяла България. Свои представители ще имат Естония, Румъния, Македония, Гърция, Англия и Литва.

"Целно кацане - 2016" се провежда със съдействието на Община Бургас, която финансира надпреварата. Организаторите са предвидили много изненади за публиката. Зрителите ще имат възможността да спечелят интересни награди, сред които безплатен полет с парапланер над морето. За целта всеки трябва да попълни специална брошура, с която да се включите в томболата.

В петък парапланеристите ще извършват само тренировъчни полети. Официалното откриване на "Целно кацане - Бургас 2016" ще бъде в събота, 30 юли, от 10:30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама