Повдигнаха обвинение на двама сръбски ултраси за побоя в Слънчев бряг

15:10, 27 юли 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Несебър привлече към наказателна отговорност 31-годишния сръбски гражданин Урош Й. затова, че на 26.07.2016 г. около 07.00 ч. Слънчев бряг в близост до хотел „Вайълет гардън“ причинил леки телесни повреди на М. Т. от Смолян и на Г. Х. от Пловдив. За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 г. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Като обвиняем е привлечен и 30-годишният сърбин Неманя С. затова, че същия ден в близост до дискотека „Викинг“ причинил на Д. Г. – полицай от РУП Бургас, командирован в Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда чрез нанасяне на удар с палка в главата. Вследствие на удара полицаят е получил напречно теменно-тилна рана.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура-Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.

Двамата задържани са от ултрасите на сръбския футболен гранд „Цървена звезда“, които вилняха в Слънчев бряг ден преди мача на отбора им с „Лудогорец“ в Разград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама