Създават културен център в бившия дом на именития композитор Георги Шагунов в Бургас

12:31, 27 юли 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културен център ще бъде създаден в апартамент на ул. „Филип Кутев“  № 2А, където в продължение на 50 години е живял именитият български композитор Георги Шагунов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Апартаментът е предоставен на Община Бургас от правителството.

Културният център ще бъде обособен като иновативно арт пространство за творци от Бургас и региона, както и за повишаване на музикалната култура на подрастващите и стимулиране на млади таланти.

С друго решение Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) придобива имот – държавна собственост и съоръжения от БДЖ – Товарни превози“ ЕООД. С прехвърлянето имотът се обявява за публична държавна собственост, като с продажбата му ще се погасят натрупаните финансови задължения към НКЖИ по схемата „дълг срещу собственост“.

Имотът попада в границите на обекти на железопътната инфраструктура в Бургас, а съоръженията са необходими за изграждането на площадка за товаро-разтоварителни дейности на гранична гара Свиленград, която се изгражда в рамките на проект „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Димитровград – Свиленград“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама