Живко Табаков: Младите бургазлии не са батки

15:39, 26 юли 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младите бургазлии не са батки, не смятам, че в града изобщо има батки. Това заяви председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет Живко Табаков пред журналисти. Повод за думите му стана предложението на общинския съветник от ГЕРБ Румен Ангелов да се забрани ходенето в „неприличен външен вид“ по централните улици на Бургас, което той оттегли заради разразилия се голям дебат в града, при който отнесе много критики.

Табаков обаче подкрепя тази идея и смята, че в бъдеще този въпрос отново може да влезе за разглеждане в Общинския съвет. Той счита, че неправилно първоначалният диалог е тръгнал в посока на т.нар. „бургаски батки“, както биват наричани момчетата, ходещи само по шорти из града. Съветникът коментира още, че това определение за младежите налага незаслужено лош имидж на града ни.  

Същевременно той не мисли, че едно такова решение би било лош знак за туристите в града.

„Чух много мнения как с една такава наредба ще изгоним туристите от Бургас. Но не бих позволил, когато говорим за туризъм, да отричаме това, което предлагаме, а да не погледнем положителното в него. Какво би навредило тази докладна записка? Нека да не забравяме, че едно от най-предпочитаните неща от туристите е сигурността и всеки един такъв дебат в зала и всяко едно такова решение с рестрикции означава сигурност. Туристите ценят сигурността, ценят правилата. Приемането на една такава докладна записка би бил повече положителен, отколкото отрицателен сигнал за туристите. Друг е въпросът доколко щяха да са ограничени правата на бургазлии“, коментира Живко Табаков.

Той обаче не може да даде конкретен отговор дали ако беше приета докладната на Ангелов, то в града има готовност да се регулира ходенето в неприлично облекло.

„Ние казваме това, което мислим. По-нататък управляващите органи в лицето на Община Бургас трябва да го направят работещо“, заяви председателят на Комисията по туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама