Без интегриран градски транспорт в Бургас до края на лятото

12:50, 26 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поне до края на лятото новата транспорта схема в Бургас няма да бъде въведена в експлоатация. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, която е ръководител на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас".

„Опитваме се да въведем системата до края на август, но никой не може да каже дали това ще стане“ – отговори Бояджиева на репортер на Topnovini.bg и намекна, че по-вероятно е това да стане през есента.

Забавянето се получава заради тестовете, които вървят в момента на електронната система. Автобусните линии се изпробват една по една, до момента са тествани 5-6, остават другите до 11.

„Като се появи проблем в системата, коригираме, пак тестваме наново. Който и софтуерен специалист да питате, много трудно ще ви каже конкретна дата, в която цялата тестова процедура ще приключи“, коментира Руска Бояджиева.

„Най-важното нещо в случая е сигурността. Съвременната технология е колкото удобство, толкова и доста уязвима. Когато говорим за трафик и за управление на градския транспорт, изключително важно е системите, които въвеждаме да бъдат сигурни. Когато говорим пък за електронна билетна система, там е още по-важно системата да бъде сигурна, защото работим с пари на пътниците. Затова сме изключително внимателни, трябва да е сигурно, че системата работи безупречно и не дава грешки“, допълни зам.-кметът на Бургас.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама