Дариха „Арена Бургас“ на държавата

10:28, 26 юли 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет реши да дари имота в жк „Изгрев“, където се строи спортна зала „Арена Бургас“, на държавната фирма „Академика 2011“. По този начин държавата поема задължението да изгради и управлява залата, а Община Бургас ще получи обем на безвъзмездно право да я ползва.

Всичко това означава, че разходите по издръжката на „Арена Бургас“ се поемат от държавата, но и бъдещите приходи ще отиват в държавната хазна.

Припомняме, че обществената поръчка за строежа на „Арена Бургас” бе спечелена от обединение, в което фигурира фирмата „Водстрой 98”, свързвана с името на депутата от ДПС Делян Пеевски. Възможно е с прехвърлянето собствеността на залата на държавната фирма да се цели отстраняване на близкото до Пеевски дружество от обществената поръчка, чиято обща стойност е 38,4 млн. лв.

„Академика 2011“ ЕАД е търговско дружество, чийто капитал е 100 % държавна собственост, стопанисващо държавни имоти в София и страната, с принципал Министерство на физическото възпитание и спорта. В активите на дружеството са едни от най-големите спортни обекти в България, които са с уникални възможности за провеждането на спортни и културни мероприятия. Фирмата има опит в управлението и  стопанисването на многофункционални спортни обекти с национално и международно значение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама