Елитът на световното кунг-фу пристига в Бургас

11:43, 24 юли 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща на изпълнителния комитет на Световната федерация по ушу ще се проведе на 28-ми септември в Бургас. Градът ни е домакин на 6-ото световно първенство по ушу за младежи между 26-ти септември и 2-ри октомври. Ушу, или както е популярен за широката публика кунг-фу, е спорт, практикуван от близо половин милиард души по цял свят.

За срещата в Бургас ще пристигнат Ю Дзай Джин, президент на Световната федерация по ушу, Антъни Го вицепрезидент, Петру Гриндеану – президент на Европейската федерация по ушу, както още 15 високопоставени гости, отговарящи за развитието на древния спорт в цял свят. Сред тях е и многократната световна шампионка Дария Тарасова, която ще представлява Русия. По време на срещата ще бъдат обсъждани въпроси, касаещи бъдещатата стратегия за развитието на спорта по света. 

Срещата на управителния съвет ще даде старт и на 6-ото Световно първенство по ушу за младежи. Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове като Москва, Варшава и Шарм Ел Шейх. За събитието се очаква да пристигнат над 1000 състезатели от 50 държави, придружавани от техните екипи. Състезанието ще премине под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Подготовката на Българския отбор тече с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник-треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на ушу. Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика. Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Корея, Казахстан и Сингапур.

Състезанието по свободни двубои (Сан Да) ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 за жени и до 80 кг. за мъже. Спарингите ще протекат по правилника на Световната федерация, който е изключително зрелищен и предлага не само битка в гард, но и техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама