Тони Димитрова откри най-голямата изложба на екзотични папагали от 3 континента в Бургас (снимки)

20:38, 01 юли 16 / Любопитно 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многообичаната певица Тони Димитрова откри най-голямата изложба на редки и екзотични папагали от три континента, която гостува в Бургас. Изложбата се нарича „Macaw Garden Show“ и може да бъде видяна в мол „Галерия”. Тя е под мотото „Живи, свободни, красиви”. В нея са включени над 35 вида пернати - седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс, Токо Тукана Рафи и Златния папагал Съни. Изложбата може да бъде видяна до края на месец август.

„На добър час на тази крилата и екзотична изложба. Много съм щастлива, че съм тук и ме накацаха толкова красиви птици”, с голямо вълнение каза Тони Димитрова.

Това, което прави изложбата още по-вълнуваща, е фактът, че папагалите не са поставени в клетки, нямат прегради, а прелитат спокойно сред посетителите. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и специалният интериор, който прилича на джунгла.

„Това е първата голяма изложба на Балканите, която гостува първо в град Бургас. Радва се на изключителен интерес. Аз съм много щастлив, защото имаме възможност да покажем на бургазлии нещо екзотично, нещо, което можем да видим в далечна Австралия, Бразилия и Южна Африка”, коментира за Topnovini.bg организаторът на изложбата Наско Лазаров.

Той посочи, че това са птици, които наистина чувстват и усещат хората, от сърце ги приемат и изразяват любовта си по определен начин.

Самото дресиране на тези папагали не е никак лесно, тъй като то минава през отделни етапи. Зависи от това, какво искаш да постигнеш с птицата. Това обясни Калин Влаев, който се занимава с дресировката на екзотичните животни.

„Основното ниво е папагалът да е дружелюбен, оттам нагоре вече следва трудното. Може да го научиш да си стои на стойката като му кажеш, да изпълнява команди и т.н.”, каза Калин Влаев.

По неговите думи, почти всеки папагал в изложбата може да изговори по няколко думи. Посетителите пък имат възможността съвсем спокойно да се докоснат до избрана от тях птица и да се снимат с нея.

Планирано е изложбата да бъде пътуваща. След като тя бъде закрита тук, екзотичните птици ще отпътуват за Пловдив, след това в София, Букурещ, Будапеща и Монако.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама