Съдят Рочата за цинична съпротива срещу бургаски полицаи

15:46, 01 юли 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Бургас е внесла в съда обвинителен акт срещу 26-годишния Димитър Харалампиев-Рочата за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на власт и извършено с изключителен цинизъм и дързост. Това съобщиха от държавното обвинение.  

Срещу Харалампиев е повдигнато обвинение за това, че около 23.50 часа на 12 април тази година до около 00.20 часа на следващата дата в ж.к. „Възраждане“ и в сградата на І-во Районно управление на полицията, в условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу органи на властта - служители на І-во РУ и Сектор „Пътна полиция“ в Бургас, отличаващи се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Случаят е от преди два месеца, когато известният с прозвището си Рочата мъж с лек автомобил „Мазда“ криволичил по пътното платно в комплекс „Възраждане“ и спрял пред полицейски автомобил на служители на І-во РУ Бургас. При извършената му проверка, Димитър не изпълнил полицейските разпореждания, като отправил към полицаите обидни думи и направил опит да удари един от тях.

Служителите на реда предприели действия по задържането му, като подсъдимият оказал яростна съпротива на полицаите и посегнал да извади нож тип „мачете“. При задържането му в него е немерен и още един нож. Харалампиев бил отведен в сградата на І-во РУ Бургас, където продължил да псува и обижда по особено циничен начин полицейските служители.

Наказанието, предвидено за извършеното престъпление, е до 5 години „лишаване от свобода“. Делото е насрочено за разглеждане от Районен съд-Бургас на 20 юли тази година.

Рочата е стар познайник на полицията. Сочен е за близък до несебърския наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите.

Само ден след случая с полицаите, той заедно със свой авер набиха италианския пицар Макс Салами пред неговия ресторант в Бургас. Причината била, че готвачът направил забележка на двамата да отместят своята „Мазда 6“, паркирана точно пред заведението му на ул. „Морска“. За този случай Бургаският районен съд наложи мярка „подписка“ на Рочата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама