Ексченгета работели във фирми на престъпните групировки в Бургас

14:52, 01 юли 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бивши служители на полицията, които в последните години от работата си са били на ключови позиции, вече са във фирми, които са собственост на престъпните групировки в Бургас. Това е казала по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Oт времето, когато съм министър, няма основания да се твърди, че полицейски служители поддържат връзка с престъпни групировки", е отбелязала тя. Във връзка със съмнения за обвързаност на служители на МВР и престъпни групировки, тя обясни, че е добре да се погледне историята.

Бъчварова е уверила, че МВР е взело мерки за сигурността на туристите, като отбеляза, че разпоредени проверките се извършват в Несебър и Бургас, където се провеждат и специализирани операции. В Бургаска област има 739 командировани полицаи. А от средата на май са започнали съвместни операции на МВР, НАП, ДАИ, Комисията за защита на потребителите, Регионалната здравна инспекция, митниците и др., отбеляза Бъчварова.

Тя е допълнила, че се осъществяват и проверки на МВР в страната от февруари върху МПС и са взети мерки по летищата и специално това в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама