Известният бургаски адвокат Йордан Дичев стана прокурор

13:47, 01 юли 16 25 4071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният юрист Йордан Дичев стана прокурор при Апелативна прокуратура-Бургас, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Дичев, който има близо 35-годишен стаж в работата си като съдия и адвокат, в края на месец май 2016 г. спечели конкурс, обявен от ВСС за място на прокурор при Апелативна прокуратура-Бургас.

На днешния първи юли той встъпи в длъжност пред Административния ръководител на Апелативна прокуратура–Бургас прокурор Любомир Петров, който връчи на Йордан Дичев акта за встъпване. Прокурор Петров пожела на Дичев здраве, спорна работа и успех.

Йордан Дичев е роден на 11 август 1956 г. в гр.Бургас. През 1980 г. е завършил „Право“ в Юридическия факултет на СУ ”Св. Климент Охридски”. От 16 февруари 1981 г. до 16 февруари 1982 г. е бил „стажант-съдия” при Окръжен съд гр. Бургас. На 23 март 1982 г. е избран на Сесия на тогавашния ОНС-Бургас – за „младши съдия” при Окръжния съд в града. В началото на април 1984 г. е избран за съдия при Районен съд-Бургас, на който години по-късно е станал и заместник-председател. През април 1992 г. е избран от ВСС за „член-съдия” при Окръжен съд-Бургас – Наказателна колегия. От октомври същата година напуска съдебната система и  започва работа като адвокат в Бургас.

През годините на прехода до сега Дичев е защитавал едни от най-известните лица от крими контингента, кметове и други личности, известни с това, че са добре материално подплатени. За последно той беше защитник на бившия член на групировката СИК в Бургас и настоящ доцент в столицата Димитър Вергиев по делото срещу журналиста Божидар Божков. Вергиев го съдеше за клевета заради пост във фейсбук, напомнящ за нечистото му минало. На последното заседание по делото се оказа, че Дичев си е направил отвод именно защото ще минава от другата страна на бариерата – прокуратурата. А Вергиев загуби делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама