Контрабандни цигари в ирански камион откриха митничарите от Лесово

13:06, 01 юли 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 000 къса контрабандни цигари откриха и иззеха митническите служители на МП Лесово при щателна митническа проверка на камион с иранска регистрация. Това съобщиха от Агенция Митници. Контрабандните цигари "Victory slims deluxe" без акцизен бандерол са били укрити в пригоден тайник към леглото в шофьорската кабина.

Камионът „Волво" е пътувал от Иран за България, управляван от ирански гражданин. На българския митнически пункт в Лесово шофьорът е заявил, че не превозва стоки и няма нищо за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка на превозното средство,  митническите служители  забелязват,  че „дизайнът" на леглото в шофьорската кабина е различен от стандартния  модел за марката на камиона и към него с болтове са добавени допълнителни приспособления.

След разглобяване на леглото, митническите служители установяват, че металната кутия под матрака е пълна със 700 кутии цигари "Victory slims deluxe" без акцизен бандерол. Срещу шофьора на камиона, ирански гражданин с инициали S.S.,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Други 34 000 къса (1 700 кутии) контрабандни цигари без бандерол отново от марката "Victory slims deluxe" бяха открити наскоро от митническите служители на МП Лесово в аналогични тайници на камион с иранска регистрация, като част от цигарите бяха укрити в матрака на шофьорското легло.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама