Битият в Бургас Иво Дошев: Това, което правим, влудява определени хора

11:45, 01 юли 16 25 2012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всичко е наред и продължаваме заедно в посока здравия разум и най-вече: Не спираме да отстояваме активната си гражданска позиция, даже напротив, това, което правим, влудява определени хора, които правят опити да симулират "стабилност" в държавата ни, за да прикрият сегашни и минали престъпления и далавери...“

Това написа тази сутрин във фейсбук Иво Дошев – единият от задържаните участници в мелето вчера между русофили и русофоби в Бургас. Той заедно с Иван Панчев бяха сред тези, които отнесоха шутове от хора от противниковия лагер, членове на Воински съюз „Васил Левски“. Двамата заедно с русофилите Евгений Щеголихин и Атанас Михов бяха докарани в съда с белезници, като ще бъдат съдени за хулигантство и могат да получат до две години затвор.  

В социалната мрежа Дошев пише, че още вчера е станало ясно, че случилият се инцидент не може да бъде представен като поредната "битова свада" в Бургас или "дребна хулиганска проява", каквато искат според него да я впишат "блюстителите на закона", за да не увреждат статистиката в "най-добрия град за живеене в България".

„В заповедта ми за задържане пише, че основанието й е държане на плакат със среден пръст... Е, значи на всички е ясно как най-образно да питаме агресорите: "Защо сте дошли на полята Балкански немили, неканени гости", както пише Иван Вазов за руснаците и тяхното нашествие още преди 100 години, когато вероломно ни нападат в Добруджа...“ – продължава коментари си Иво Дошев. Той заявява, че случилото се само ги прави по-силни и благодари за подкрепата на хората.

От Областната дирекция на полицията в Бургас отказват да кажат конкретно дали четиримата задържани или поне част от тях са пуснати от ареста, след като законовото им задържане за 24 часа изтича днес.

„Все още има задържани лица, с които се извършват процесуално-следствени действия. Само това мога да кажа“, заяви директорът на полицията ст. комисар Калоян Калоянов за Topnovini.bg.

От прокуратурата също отказват да заявят дали на някои от четиримата предстои да им бъде удължено задържането на 72 часа.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама