Дадоха на прокурор четирима от сбилите се русофили и русофоби в Бургас

20:46, 30 юни 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима от участниците в скандала с бой пред бензиностанция на изхода на Бургас се дават на прокурор. Това постанови Районният съд в града.

Срещу Евгений Щеголихин и Атанас Михов от страната на русофилите и Иво Дошев и Иван Панчев от групата на русофобите бе образувано дело по Указа за борба с дребното хулигантство. Актовете им бяха съставени затова, че са извършили непристойни действия на обществено място.

След запознаване с материалите, приложени в преписката, съдебният състав прекрати производството за хулигантство и изпрати материалите на Районна прокуратура-Бургас, тъй като установи, че осъществените деяния не се отличават с ниска степен на обществена опасност и са налице признаци на извършено престъпление по смисъла на наказателния кодекс.

Пострадали при побоя са Иво Дошев и Иван Панчев, като вторият е със средна телесна повреда. По тях имаше следи от побоя – рани и скъсани фланелки.

Адвокатите на другите двама - Щеголихин и Михов, пък опитаха да омаловажат случилото се, което според тях било провокация от медиен интерес.

Участниците в инцидента бяха отведени за разпити в Пето Районно управление на бургаската полиция.

Припомняме, че скандалът с ръкопашна схватка се разрази тази сутрин на изхода на Бургас в посока магистрала „Тракия“. Участници в него бяха, от едната страна, протестиращи срещу рокерите „Нощните вълци“, които преминаха днес през Бургас, и от друга – на определящи се като „националисти“ мъже и жени с камуфлажни дрехи, развяващи знамена на Воински съюз „Васил Левски“ и организацията „Шипка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама