„Нощните вълци“ на Русия в Бургас: Ние сме само мотористи. Подкрепяме Путин, но стоим встрани от политиката (снимки)

11:10, 30 юни 16 / Любопитно 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Подкрепяме Путин, но ние сме просто мотористи. На всички искам да кажа, че не всеки използва истината докрай, а я използва в една или друга степен. Затова ще кажа така - нашият клуб наистина поддържа президента Путин и считам, че това е нормално. Русия е голяма страна, много е сложно, не се получава всичко от първия път. Посоката е правилна – да няма разединение, а обединение. Това съвпада с нашите идеи и затова го поддържаме. Той си е нашият президент. Но ние мотористите имаме собствен начин на живот, свои задачи, а политика има свои други идеи. Ние се стараем да не смесваме тези неща. Мотодвижението си е мотодвижение, политиката си е политика и тя е за политиците. Ние стоим встрани от нея“.

Това каза Андрей Бобровский, който е президент на едно от отделенията на станалия известен като „рокерите на Путин“ клуб „Нощни вълци“. Около 50 мотора пристигнаха днес в Бургас, като се спряха около блок 4 в комплекс „Славейков“. Там ги чакаха техните приятели от бургаския клуб Black Sea Hooligans MC. България е първата страна от т. нар. мотомарш „Славянски свят“, който започна на 23 юни и преминава през общо 12 държави.

„Основна цел на мотомарша е укрепването на дружбата. В България е много символично посещението ни, защото е първата страна, в която пристигнахме.Руската група премина дълъг път – около 6000 км, за да стигнем дотук. Минахме през Грузия, наложи се да обиколим и през други страни. Много сме щастливи, че сега се намираме тук. Благодарим на българските организатори, че всичко е организирано на ниво. Надяваме се, че днешният ден ще бъде пример и началото различни клубове от различни народи да се обединят и да бъдем всички заедно, за да укрепваме нашата дружба“, коментира Андрей Бобровский и добави, че е обикновен човек, има си семейство и деца, и си работи напълно нормално. Има обаче и второ семейство и това са всичките му братя тук, с които изминават заедно хиляди километри.

Бобровский сподели, че четирима души са тръгнали от Русия, пет от Словакия и няколко от Полша. Вчера са карали 1500 км в Турция, а българските им колеги са ги чакали на Малко Търново.

„Оттук се запътваме към Шипка, след това в Троян, където ще посъдим дърво – липа. На другия ден имаме пътуване до София, поклонение в храм-паметника „Свети Александър Невски“ в 13:00 часа, а от 15:00 ч. ще има пресконференция в руския културен център на улица „Шипка“, каза Камен Попов от София, който е един от организаторите от българска страна.

Междувременно отец Радослав от храм „Св. Богородица“ извърши водосвет за здраве и благополучен поход. Всички рокери се бяха събрали около него със свещи в ръце. Малко след това те подариха на свещеника икона на Архангел Михаил.

В градинката пред блок 4 мотористите засадиха дърво – липа, което, по техните думи, символизира единството на славянските народи.

Същевременно обаче стана бой между украински граждани и формирования, развяващи знамена на Воински съюз „Васил Левски“ и организацията „Шипка“, на бензиностанцията до "Метро"-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама