Тони Димитрова и куп звезди извисяват „Глас към небесата“ в Летния театър

20:19, 28 юни 16 / Култура 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тони Димитрова, група „Петте сезона“, Драгомир Драганов, Теди Кацарова, Маги Джанаварова, Стефан Илчев, Стоян Митрев, Славка Калчева и Силвия ще вземат участие в петото издание  на благотворителният концерт в памет на загиналите на пътя "Глас към небесата". Той ще се проведе утре, 29 юни, от 20.00 часа в Летния театър.

Основната цел на инициативата, която тръгва от Бургас, е превенция на пътнотранспортните произшествия и поклон пред паметта на загиналите в тях.

"Промяната на поведението се случва само след промяна на мисленето. Ние се стремим с нашите инициативи да повишим отговорността на водачите, както и нетърпимостта на обществото към погазването на законите и правилата за движение", обясни Калина Крумова - автор и организатор на "Глас към небесата".

Изпълнителите, които подкрепят каузата, участват напълно безвъзмездно и не получават хонорар за присъствието си. Зрителите също влизат, без да заплащат билети. Средствата, които се събират по време на концерта в кутиите за благотворителност, се изразходват чрез фондация "Безопасни улици от Валя" за различни кампании по пътна безопасност през цялата година. С друга част от събраните до момента пари организаторите са изградили първата и единствена в Бургас площадка за обучение по пътна безопасност.

"С приходите от концерта и изградените чрез него партньорства можем да се похвалим с изградени от нас над 20 пешеходни пътеки в цялата страна - уточни Крумова. - Намаляването броя на ранените и загиналите на пътя е нелека задача, но когато зад нея заставаме всички заедно - институции, общественост, пострадали, вероятността да постигнем резултат и да спасим човешки живот е далеч по-голяма", категорична е тя.

Над 4000 души всяко лято стават част само от "Глас към небесата", а дейността на фондация "Безопасни улици от Валя" има своите прояви целогодишно навсякъде из България.

В подкрепа на инициативата "Глас към небесата" и като резултат от благотворителния календар-кампания "Един път живот" , преди концерта в Бургас ще бъдат посрещнати най- малките помощници в пътната безопасност - Боби и Кели. Новите приятели на децата в града и гостите му ще помагат за навременното ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даването на предимство на пешеходците.

Боби и Кели всъщност са 3D фигури в реален размер и с визията на младежи, които ще бъдат монтирани на тротоарите, непосредствено до ключови пешеходни пътеки в Бургас. Практиката, действаща в редица европейски държави, показва по-отговорно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасено по този напълно непознат за България начин. Боби и Кели "стъпиха" за първи път в България за първия учебен ден, 15 септември, в Кърджали и се радват на широка разпознаваемост, нестихващ интерес и, най-важното, успеваемост за изостряне вниманието на водачите на МПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама