Оперни величия от миланската „Ла Скала” ще пеят в Летния театър

19:12, 26 юни 16 / Култура 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оперни величия от миланската „Ла Скала” ще вземат участие в деветото издание на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров”. Това ще стане на 12-ти юли по време на концерта „Гран гала опера”, когато в Летния театър гласове ще извисят световноизвестните солисти Кармело Карузо, Марио Маланини, Соня Фортунато и Алиса Зиновиева.

Диригент на концерта е маестро Марчело Рота, който много пъти е работил рамо до рамо с ангелогласния Андреа Бочели. А под акомпанимента на оркестъра на Държавна опера – Бургас италианските солисти ще изпълнят фрагменти от най-известните класически произведения.

Във втората част на концерта  ще прозвучат популярни дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, както и познати неаполитански канцонети. Специален подарък за ценителите на филмовата музика е фрагмент от саундтрака към  филма „Амаркорд” на Фелини.

Музикалното събитие е с начален час 20:30, като билетите за него вече са в продажба, съобщиха от Операта.

Бургаските музикални празници се организират в памет на емблематичния диригент Емил Чакъров. Тази година те ще бъдат открити на 5-ти юли с концерт-спектакъла „Калин Вельов и „Тумбаито“, в който участват още оркестърът на Държавна опера – Бургас и шампионите от клуб за спортни танци „Бургас‘ 75”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама