В Средец ще привличат туристи с вампири

17:04, 26 юни 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Средец тръгва по стъпките на Созопол – ще привлича посетители с вампири. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова и местния кмет Иван Жабов, казани пред журналисти в местността Божура.

При днешното си посещение в странджанската община Ангелкова е останала изключително впечатлена, че тук още през 2004 г. са открити 17 вампирски погребения. По този повод тя се е разбрала с кмета Иван Жабов да стартират кампания да популяризират вампирите.

Самият Жабов съобщи, че през следващата година в музея в „Деултум” край село Дебелт ще бъде изложено най-масовото открито досега вампирско погребение. Става въпрос за открити скелети, които са приковани в гробовете с железни гвоздеи. Според Жабов такова погребение е уникално за цяла Европа, особено за ранния християнски период – около 4 век след Христа. Очакванията са тази експозиция да привлече изключително много туристи в община Средец.

Освен вампирите Средец може да се похвали и с редица други интересни места за посещение. Сред тях е древнотракийското светилище Марков камък, което е на възраст 2500 години. Според Николина Ангелкова дестинации като тази спокойно могат да се включат в маршрутите на големите туроператори, така че туристите, които идват на почивка по морето, да могат да се отбиват и на тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама