Благотворителен концерт събира естрадни звезди в Бургас

11:12, 26 юни 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Звезди на естрадата ще се събират в Бургас за благотворителен концерт с песните на поетесата Жива Кюлджиева. Точната дата е 30 юни (четвъртък) от 20.30 часа в Летния театър.

В концерта ще вземат участие обичани български изпълнители, сред които Йорданка Христова, Мустафа Чаушев, Христо Кидиков, Мая Нешкова, Мими Иванова и Развигор Попов, Тоника-Домини, Жан Шейтанов и др.

Събраните средства от благотворителния концерт ще бъдат дарени за закупуване на медицинска апаратура за Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас.

Името на поетесата Жива Кюлджиева се свързва с голяма част от творчеството на обичани и популярни български изпълнители като Емил Димитров, Лили Иванова, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Богдана Карадочева, Панайот Панайотов, групите "Щурците" и "Диана експрес".

Поетесата е написала редица емблематични текстове за песни в забавната музика. По неин текст е и песента на Мими Иванова и Развигор Попов "Вълкът и седемте козлета", познат на възрастни и на деца.

Билети могат да бъдат купени на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама