Бизнес, държава и местна власт откриха заедно сезона в Слънчев бряг (снимки)

09:16, 24 юни 16 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сезон 2016 г. стартира официално в Слънчев бряг. Символичното начало на 57-ото туристическо лято на най-големия ни черноморски курорт беше поставено с пищен коктейл в едно от най-популярните заведения в комплекса, намиращо се на южния плаж.

Събитието беше организирано от Съюза на собствениците в Слънчев бряг, но то събра на едно място хотелиери, търговци, представители на държавата и на местната власт. Въпреки различията, които имат помежду си по определени въпроси за развитието на курорта, те показаха, че все пак могат да са заедно в един такъв момент и да демонстрират, че всички желаят туризмът да преуспява.

На откриването присъстваха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, началникът на кабинета на министъра на туризма Лидия Благоева, съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и неговата заместничка Севдалина Турманова, зам.-кметът на Несебър Лазар Япаджиев, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров, представители на различни държавни и обществени институции, туроператори, бизнесмени, политици. Те бяха посрещнати от поелия ролята на домакин на събитието зам.-председател на Съюз на собствениците Веселин Налбантов.

Зам.-министър Ирена Георгиева си пожела успешен летен сезон и нови туристи, които да се завърнат отново и от своя страна да доведат нови туристи.

Бургаският губернатор Вълчо Чолаков заяви, че има малко дълг от страна на държавата към бизнеса, но и на бизнеса към държавата. Той призова към повече откритост във взаимоотношенията и постоянно търсене на решения на проблемите, а не на създаване на нови такива. Чолаков пожела в края на сезона бизнесът да бъде много доволен от свършената работа, а администрацията да бъде доволна от помощта, която е оказала.

Шефът на БХРА Благой Рагин предаде поздрави и съобщи, че да пожелаят успешен сезон на Слънчев бряг на откриването са дошли хотелиери от Велинград, Сандански, Хисаря, Пловдив, Варна и София.

Домакинът Веселин Налбантов заключи, че Слънчев бряг го е имало, има го и ще го има. А тези, които работят в комплекса, са умни хора и винаги ще работят заедно.

Тържествен водосвет за здраве и успех отслужи отец Арсений, а за доброто настроение на присъстващите се погрижи балет от екзотични танцьорки. Както подобава на едно такова откриване, финалната поанта беше красива заря, озарила небето над плажа в Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама