Най-силните мъже на Балканите се състезаваха в Царево (снимки)

13:18, 19 юни 16 / Спорт 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откритото Държавно първенство по силов многобой, което се проведе в Царево на 18 юни 2016 г., се превърна в Балканско. Това съобщиха от местната община. 

Минути преди старта в състезанието „Силните срещу дрогата“, освен шампионът на Сърбия Дарко Калинович, своето желание да се включат заявиха още един негов сънародник, както и шестима от най-силните състезатели на Румъния. Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков, както и младите надежди на федерацията по силов многобой, бяха застрашени от сериозна конкуренция. Въпреки голямата сила, която дойде от чужда страна, българските момчета се представиха достойно и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен“ им бяха подготвили.

Най-атрактивна и интересна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети теглиха 18-тонна пожарна кола. Всеки един от състезателите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, който оказваше съпротивление.

Освен на силни мъже и здрави тела, публиката в Царево успя да се порадва и на нежна красота, която дойде от танцовото изпълнение на местния клуб по „Зумба“.

По време на състезанието, част от кампанията "Силните срещу дрогата", представители на БЧК-Царево раздаваха на публиката контрацептивни средства с призив за "Безопасен секс през летния сезон".

Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200 кг тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг.

Сериозната конкуренция превърна надпреварата в трудно за участниците състезание, но публиката получи невиждано зрелище.

Силовите атлети бяха наградени с медали лично от градоначалника, въпреки достойното представяне на българските момчета златният медал отиде при Владимир Комароцски от Румъния.

След като силовите атлети получиха своите награди, организаторите бяха подготвили и състезание за аматьори. В него се включиха представители от гр. Царево, те вдигаха тежести в две категории 60 и 80 кг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама