400 танцьори от цялата страна извиха хора край морето

14:44, 05 юни 16 / Любопитно 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танцови клубове от цялата страна се събраха в Царево за Националния фолклорен фестивал „Хоро край морето“. Събитието се провежда за четвърта поредна година в морския град, съобщиха от местната Община.

Фестивалът стартира вчера с дефиле на танцьорите, което тръгна от морската градина и премина през главната улица на Царево. Официалното откриване бе в 17:30 часа на градския площад, където децата от танцов клуб „Иглика“ поздравиха присъстващите с изпълнение на два танца. След това фестът продължи с индивидуални изпълнения на всички двадесет клуба, които бяха пристигнали от различни региони на България. Наред с индивидуалните изпълнения четиристотинте участници танцуваха заедно задължителни хора от петте фолклорни области на страната. Жители и гости на Царево с удоволствие се наслаждаваха на красота на българските танци и носии и бурно аплодираха изпълненията на всеки клуб.

След продължилата три часа танцова програма всеки клуб бе награден с грамота за участие и символа на фестивала - сувенир във вид на кораб. Но най-голямата награда, която получиха  участниците в „Хоро край морето 2016“, са спомените за вълнуващото изживяване, които ще ги доведат отново в Царево на следващото провеждане на фестивала през юли 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама