Десетки чистиха плажа „Корал“ и защитените зони в Бургас (снимки)

17:58, 04 юни 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество ентусиасти се включиха в голямото съботно чистене днес в цялата страна, десетки бяха тези, които запретнаха ръкави и на плажа „Корал“ в община Царево, и в Бургас.

Около 50 любители на чистата природа са се включили в почистването на „Корал“. Двайсет от тях са били деца. Според участници в чистенето обаче сред тях не е бил нито един човек от близкото с. Лозенец или от Царево.

Не така стояха нещата в Бургас. Въпреки дъжда в 10:00 часа мнозина доброволци започнаха обход на неохраняемата плажна ивица в района на солниците, за да събират изхвърлените отпадъци по морския бряг. Част от тяхната група бяха зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, кметът Димитър Николов и зам.-кметът Руска Бояджиева.

Много граждани се включиха в почистването на Атанасовското езеро, лесопарк "Росенец", боровата горичка над жк "Меден рудник" и местността Пода. Организаторите бяха осигурили чували и ръкавици за събирането на отпадъците, като извозването на чувалите със смет ставаше своевременно.

Организаторите на екокампанията отбелязаха, че тази година активността на гражданите в Бургас за почистването на природните местности е била чувствително по-голяма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама