Общинският съвет решава дали да забрани бурките в Бургас

07:22, 01 юни 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дали да бъде забранено носенето на бурки на територията на община Бургас – това ще решават на днешното си 12-то заседание местните парламентаристи. Предложението за забрана е на Георги Дракалиев от ВМРО и се очаква то да нажежи страстите в залата до краен предел. Твърдо против неговата докладна са от ДПС. БСП обявиха, че по принцип са против бурките, но откриха други кусури в документа и заявиха, че не смятат да я подкрепят в този й вид. Решаваща дума очевидно ще имат съветниците от ГЕРБ, с която листа влезе в местния парламент и самият вносител на докладната – Георги Дракалиев.

Друго очаквано решение е това за избора на нов обществен посредник на Бургас. Основни кандидати за длъжността са доктор Ваня Стаматова и бившата общинска съветничка Илияна Гъбева. Досегашният омбудсман Таню Атанасов, чийто мандат изтече отдавна, не е подал документи за нов мандат. За да бъде избран обществен посредник, то някой от кандидатите трябва да събере минимум две трети от гласовете на съветниците. 

Общинските съветници ще решават и дали да увеличат цената на билетите за Пясъчния фестивал, да продадат ли терен за строеж на нова очна клиника в жк „Изгрев“, дали ще се кандидатства за финансиране за изграждане на енергоспестяващо улично осветление на три бургаски комплекса и др.

Новините от сесията на Общинския съвет в Бургас следете на burgas.topnovini.bg!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама