Рядка морска лястовица донесе победа на мъж от Приморско в турнир по подводен риболов

14:48, 30 май 16 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екзотичната и рядка риба морска лястовица донесе първото място на Атанас Бъчваров от клуб “Марлин“ – Приморско, по време на турнира по подводен риболов, който се проведе вчера в Каварна.

Общо 34 са били участниците в турнира на възраст от 25 до 55 години и от Шабла до София, съобщи за Добрич Topnovini.bg Георги Доков от клуба – организатор „Балтек“ – Варна. Участвали са представители на клубовете „Св. Никола“ – София, „Нафтекс“ – Бургас, „Месембрия“ – Несебър, „Балтек“ – Варна, КПСД – Варна, „Ватос Про“ – Варна, „Ортос Кария“ – Шабла и „Марлин“ – Приморско.

Най-младият участник в състезанието е бил Иван Дoков от Каварна.

Уловената от Атанас Бъчваров риба, която му донеса първото място, е с тегло 1380 г. Морската лястовица се среща в Черно море, но рядко. Затова и има ограничение, че състезател може да улови само една риба на състезание.

Втори в турнира стана Мартин Баръмов от клуб “Балтек“-Варна, а трети  - Валентин Люцканов от клуб “Нафтекс“- Бургас. Те са уловили платерина.

Турнирът по подводен риболов е от веригата състезания  за „Купа България“. Той бе организиран от клуб „Балтек“ със съдействието на Община Каварна.

Наградите на победителите бяха връчени от кмета на Каварна Нина Ставрева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама