Избраха наематели на плажовете „Поморие-юг“, „Обзор-централен“, „Лозенец“ и „Градина“

14:06, 30 май 16 25 1284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови четири плажа по Южното Черноморие се сдобиха със стопани. Министерството на туризма обяви спечелилите търговете с тайно наддаване на ивиците „Поморие-юг“, „Обзор-централен“, „Лозенец“ и „Градина-Централен-част 2“.

Софийската фирма „Фаст-Ком“ ЕООД с управител Славчо Събев печели поморийския плаж. Тя е предложила най-висока годишна наемна цена в сравнение с останалите кандидати – 222 000 лв. с ДДС. Конкуренти в търга му са били дружествата „Поморие Мениджмънт 1“, „Ел Жи груп“ и „Фемо лайф“ ЕООД.

Централният плаж в Обзор се взима от „ВОРИК ГРУП“ ЕООД на бургазлията Кристиян Киров, известен като шампион по джетски. Той е предложил цена на година от 205 719 лв. с ДДС. Съперници в търга са му били софийските фирми „Вида консулт“ и „Фаст-Ком“, както и „Общински плажове Несебър“ ЕООД.

Акционерното дружество „Биг Стар Трейд“ от София печели плажа „Лозенец“ в община Царево. Фирмата е представлявана от Христо Стойков, като в Съвета на директорите е и Сава Чоролеев - собственикът на бургаския завод за захарни изделия „Победа“ и на хотели по Черноморието. Те ще плащат годишен наем от 270 960 лв. с ДДС. Кандидат за този плаж е бил и още един участник – „Слънце и земя“ ЕООД от София, но дружеството не е допуснато до участие в търга. Припомняме, че миналото лято плажът в Лозенец беше замърсен с фекални води. Тази година беше модернизирана пречиствателната станция и обещанията на държавата и на местната община са, че миналогодишният случай повече няма да се повтори.

Победител в търга за плаж „Градина-Централен-част 2“ е столичната фирма „Л Л И М“ ООД с управител Лъчезар Йорданов. Дружеството е предложило най-голяма годишна наемна цена в размер на 66 666 лв. с включен ДДС. Конкуренти са му били фирмите „Ава къмпани“ от София и „Градина изток“ от Созопол.

Спечелилите търговете за посочените четири плажа трябва в 14-дневен срок от влизане в сила на заповедите на министъра на туризма да внесат едногодишната наемна цена от договора в размер на разликата между постигнатата чрез тръжната процедура наемна цена и внесения от кандидата депозит. Ако тава не стане, това ще означава, че съответната фирма се отказва от договора за наем на плажа, за който е избрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама