Победителката от Х-фактор открива туристическия сезон в Созопол

12:50, 30 май 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С концерт на победителката от телевизионното шоу Х-фактор у нас, кипърката Христиана Лоизу, ще бъде официално открит туристическият сезон Лято 2016 в Созопол, съобщиха от морската Община. Това ще се случи на 3 юни, петък. Концертът на Лоизу е от 20.30 ч. на амфитеатър „Аполония”.

Община Созопол традиционно ще даде официален старт на туристическия сезон. Начало на Лято 2016 г. ще открие кметът Панайот Рейзи, а гости на събитието ще бъдат представители на туристическия бранш в общината, поканени са още министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и кметове на морски общини. Официалната част ще започне от 20.00 часа, ще продължи с концерт на чаровната кипърка и ще завърши с традиционната за Созопол заря.

Концертът на Христиана Лоизу е част от Международния франкофонски фестивал „Солей”, който за шести път ще се проведе в морския град. Фестът ще бъде открит същата вечер от директорът му Александрина Исайлова.

Фестивалът „Солей” стартира още на 31 май с Международния пленер „Солей” с участието на художници от България, Македония, Румъния и Белгия. В рамките на седем дни ще се проведат 18 събития с участници от България, Македония, Румъния, Мароко, Грузия, Ливан и Белгия. Жителите и гостите на Созопол ще могат да посетят изложби, концерти, прожекции на филми, които представят многообразието на културните образци на страни, членуващи в Международния Алианс на франкофоните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама