Хотелиери в Слънчев бряг плашат с протест туристическото министерство

11:01, 30 май 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и на Министерството на туризма се събират на извънредна среща днес следобед в курортния комплекс. Темата ще бъде проблемът с незаконните преместваеми обекти, които са трън в очите на хотелиерите от около 15 години насам.

„На съвещанието очакваме да присъстват един-два отдела от министерството начело с началника на кабинета на министър Ангелкова, която била ангажирана и не може да дойде. И поставяме въпроса така: ако до определено време не бъде решен този проблем с преместваемите обекти, излизаме на протест на жълтите павета в София. Защото в България май само така стават нещата“, каза за Topnovini.bg Веселин Налбантов, зам.-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Хотелиерите не са решили все още какво ще е времето на „последната отсрочка“, която ще дадат на държавата да се справи с този проблем. Това ще зависи и от резултатите при разговорите с министерството този следобед. 

По изчисления на Налбантов в момента незаконните обекти в курорта са най-малко 1900. На въпрос не е ли малко късно вече те тепърва да се разчистват предвид започващия сезон и няма ли да остави това негативно впечатление у туристите, той отговори така:

„Е какво, като е започнал. Аз съм свидетел как туристите се кефят, когато видят, че в държавата, в която са отишли да почиват, има ред. Не си мислете, че на тях им е много приятно да ходят между тези гащи и чували и между тези търговци, които седят по улиците.“

Според него, ако сега обектите се премахнат, в следващия доклад Европейската комисия ще напише, че в България има ред, което ще е безплатна реклама за страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама