От 1 юни влиза контролният режим в Слънчев бряг, близо 300 камери дебнат за сигурността

11:48, 29 май 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 юни ще влезе в сила контролният режим в най-големия туристически комплекс по Южното Черноморие – Слънчев бряг. Тази е и датата, на която официално ще бъде открит сезонът там. Това обяви в предаването "Събуди се" по „Нова телевизия” изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Като се говори за добър сезон, няма как да се подмине темата за сигурността на туристите.

„Контролният режим се изразя в осем работещи контролни пункта. Обезпечили сме охраната на тези пунктове с договор. Разполагаме с 250 аналогови камери. Също така има и около 44 цифрови, които са с по-висока резолюция, която има голям капацитет на записване, а и маркира номерата на автомобилите”, обясни Златко Димитров.

По неговите думи, тази година са инвестирани повече средства за модернизиране на видеонаблюдението.

„Опитваме се да надграждаме системата за видеонаблюдение. 48 000 лева е инвестицията, която сме направили, като се опитваме да обхванем мъртвите точки в комплекса, най-вече по крайбрежната алея и централната алея на Кубан, където е доста натоварено движението”, добави Димитров.

Той посочи, че на територията на курорта ще работят над 150 командировани полицаи през целия туристически сезон.

От 1-ви юни, освен контролният режим, започва да работи и синята зона в Слънчев бряг. Туристите, които идват със собствени автомобили тук, трябва да знаят, че комплексът разполага с буферни паркинги. Цената за един час е 2 лева. Паркирането в синята зона се обслужва със sms, също така има монтирани два автомата за монети. Цената на sms-а е 1,50 лв. Нарушителите ще бъдат санкционирани със заскобяване. Ще има и репатрираща машина. Цената на заскобяването е 25 лева, а на репатриращата машина е 50 лв.

Като болезнена тема Златко Димитров определи временните обекти на територията на комплекса.

„В последните три месеца преди сезона имаше комисия, която констатира над 90 обекта, които са премахнати. С кмета на Несебър решихме комисията да проверява постоянно обектите”, каза в заключение Димитров.

Междувременно стана ясно, че има нови цени на чадърите и шезлонгите в Слънчев бряг. Вместо 8 лв., гостите и туристите ще трябва да плащат вече по 10 лева. В Бургас цените ще се запазят същите като миналата година, а в Приморско, Царево и Созопол предстои да се разбере на по-късен етап.

Припомняме, че освен от руснаци, към курортния комплекс през тази година има повишен интерес от всички страни от бившия соцлагер – Чехия, Словакия, Унгария, Украйна, Молдова. Като цяло очакваният ръст на туристите в Слънчев бряг е от 7-8-10 %. Спрямо миналата година някои от хотелите ще имат повишение и от 30 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама