Номинираха Бургас за аутсорсинг град на годината

07:18, 29 май 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас е номиниран за аутсорсинг град на годината. За това отличие той ще се състезава заедно с Благоевград, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и София. Това обявиха от Българската аутсорсинг асоциация. Целта на конкурса е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаването на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

„Горди сме с тази номинация. Бургас отскоро се развива в аутсорсинга, но има своите успехи. Нека браншът не забравя, че тук се работи дългосрочно за неговото бъдеще. Всяко бургаско дете вече учи английски език от 5-годишна възраст и следващите ни поколения ще бъдат още по-квалифицирани за такъв тип интелектуален труд”, каза кметът Димитър Николов.

Кои са най-добрите в аутсорсинга у нас ще стане ясно след по-малко от месец - на 16 юни вечерта, по време на официална церемония в хотел „Хилтън” в  столицата.

Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша - доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the Year); Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year); Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year) и Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing).

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са „Аутсорсинг град на годината” и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината”.

Годишни награди за отлични постижения в този сектор се връчват за първи път в България. В бранша към момента са ангажирани над 35 000 висококвалифицирани професионалисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама