Задържаха мъж с детско порно в Бургас

17:00, 27 май 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специализирана полицейска операция в Бургас е задържан 27-годишният криминално проявен Д. А., съобщиха от МВР. Това е станало след претърсване в жилища в жк "Братя Миладинови" и на ул."Вардар", които той е обитавал.

Установено е, че на компютъра си мъжът съхранява голяма по обем информация, съдържаща порнографски материали с участието на видимо малолетни лица. От дома му са иззети компютърни конфигурации - настолен компютър, лаптоп, таблет и множество оптични и електронни носители на информация, която има отношение към извършваната от него престъпната дейност.

Д. А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Бургас за извършено престъпление по смисъла на чл.159 ал.6 от НК. Уведомена е компетентната прокуратура.

Спецоперацията е осъществена след получена информация за британски гражданин, собственик на къща в село Оризаре, заподозрян, че държи на компютъра си файлове с детска порнография. Срещу него е образувано досъдебно производство в Районното управления в Несебър.

При предприетите полицейски действия е установена самоличността на собственика А. Д. - постоянно пребиваващ гражданин на ЕС. Домът му е претърсен, иззети са два лаптопа, преносим харддиск, цифров фотоапарат и оптични носители. По случая е образувано досъдебно производство по чл.159 ал.6 от НК. А.Д. е задържан за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама