Масова сеч на дървета в Морската градина възмути бургазлии (снимки)

12:46, 27 май 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поголовна сеч на дървета е извършена в Морската градина на Бургас. За това алармира преминала през парка гражданка, която публикува и снимки в социалните мрежи.

На фотосите се виждат множество събрани на купчини дървета, които са отсечени от дъно и след това нарязани на парчета. Те не изглеждат да са стари, на пръв поглед не се забелязва и някаква друга причина за тяхното премахване.

„Всичко, което вчера снимах, беше безразборно „разпределено“, млади и по-стари АБСОЛЮТНО ЗДРАВИ ДЪРВЕТА, в зелени, вътрешни зони“, пише авторката на снимките Мирослава Бачева.

Под нейния пост има множество коментари от възмутени граждани.

„Ужас! Защо?! Ще строят ли нещо или отново ще се оправдават, че тези дървета са "опасни!?" Та това и стари дървета не са дори!!! Изверги долни! Като се посичат дървета се отнемат и човешки души, това Вселената го прави! Много вярвам в това! Ама много! Тия са чисто и просто убийци! Садисти! Секат дробовете на града!“, коментира млада бургазлийка.

Друг казва, че това „се прави целенасочено, постоянно и тихомълком с изненадващи криминални ескиважи…“ и заявява, че „единственото решение е мощен шут на изборите“ (явно визирайки управляващите).

Потърсихме за коментар Община Бургас. От пресцентъра отговориха, че отсечените дървета в Морската градина са определени от служителите на сектор „Зелена система“ като опасни и за това са премахнати. Въпреки че видимо те изглеждат здрави, всъщност са болни, изгнили и е напълно възможно при силен вятър да паднат и да наранят човек, казват от Общината.

Припомняме, че преди два дни вятърът отчупи голяма част от старо дърво на улица „Пробуда“ в центъра на Бургас. На място веднага се отзоваха екипи на пожарна и аварийна безопасност, които обезопасиха района.   

През 2012 г. изгнил кестен на ул. „Гурко“ падна върху 26-годишния Пейо Янчев и го уби на място. Впоследствие роднините на момчето осъдиха Общината. От тогава от администрацията са особено усърдни при премахването на всякакви съмнителни според тях дървета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама