Вкарват Дамбея в бургаския затвор за 8 години

11:52, 27 май 16 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По  обвинителен акт внесен от Окръжна прокуратура –Сливен, Съдът реши на Дамян Кършовски-Дамбея да бъде наложено наказание в размер на 8 години „лишаване от свобода“. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в бургаския затвор.

Бургазлията е подсъдим за това, че на 31.12.2015год. в сливенското село Младово, в съучастие с Георги Петков, задигнали 450 лв.

Кършовски е подсъдим и за още две престъпления: първо - държал незаконен пистолет „Steyr“, кал. 9мм и 2 бр. патрона. Второ - направил опит умишлено да умъртви мъж от с. Младово, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини.

Припомняме, че Георги Петков и Дамян Кършовски са от Бургас и се познавали отдавна. В началото на месец декември 2015 г. от свои познати разбрали, че мъж, който развивал успешен бизнес, има имот в Младово. Предположили, че е възможно  там да  съхранява част от парите си и решили да извършат кражба. За целта, около коледните празници, проучили местоположението на имота, начините за проникване в него и възможностите за бягство.

 Двамата влезли в имота на 31.12.2015г.

Същата вечер, двама мъже от селото, които празнували с компания в близката кръчма отишли до къщата да вземат подаръци. Единият от мъжете забелязал силуети на трима непознати, които побягнали към оградата на съдения двор. Вратата била отключена. След като разбрал, че в двора има непознати, мъжът съобщил за тях на своя спътник. Двамата влезли в двора, но там вече нямало никой.Чували се само стъпките на непознатите в съседния двор. Мъжете се върнали на улицата и на уличното осветление забелязали тримата крадци да бягат към главната улица на селото.

Те тръгнали след непознатите и след секунди едно от изостаналите лица се обърнало и произвело изстрел срещу тях. Въпреки това, двамата продължили да ги преследват по улицата, но не след дълго същото лице отново се обърнало и произвело нов изстрел срещу тях. Тогава мъжете се обадили на свои приятели от компанията.

 Малко по-късно, мъжете застигнали един от непознатите и го задържали. Другият непознат продължил да бяга. Задържаният бил Георги Петков. Той бил съборен на земята с помощта на дошлите на помощ хора от селото. Тогава Петков признал, че със спътниците си са от Бургас и са дошли да търсят пари в жилището.

През това време, други мъже от селото преследвали избягалия непознат, на една от улиците забелязали, че той държи в ръката си пистолет и върви бавно напред. Близо до една от последните къщи на селото той спрял. Мъжете му извикали да хвърли пистолета. Непознатият се обърнал, стрелял още веднъж по тях и отново побягнал по черния път към канала.

Непознатият подминал канала и тръгнал през обраслата с драки нива в местността „Пчелина“. Мъжете, които се придвижвали с микробус, опитали се да се приближат, но тогава непознатият стрелял по микробуса. Първият куршум улучил рамката на прозореца на предната лява врата, а вторият, пръскайки стъклото откъм страната на водача, поразил водача на автомобила в лявото рамо. Тогава спътникът му, който носел в себе си ловна пушка, предупредил бягащия, че ще стреля. Непознатият отново побягнал, но бил прострелян в крака с патрон за лов на пъдпъдъци. В последствие бил задържан. Това бил Дамян Кършовски.

 Припомняме, че с Определение от 21.04.2016 год., състав на Окръжен съд – Сливен е одобрил споразумение за решаване на делото по реда на чл. 381 ал.1 от НПК, по силата което Георги Петков  се е признал за виновен, в това че на 31.12.2015 год. в с. Младово, общ. Сливен, след предварителен сговор с Дамян Кършовски и неустановено по делото лице, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на технически средства (клещи, раздвижен ключ, кози крак и кислородна бутилка с монтиран към нея манометър и маркуч с резак), отнели чужди движими вещи – сумата 450 лв., от владението на жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят – престъпление по чл. 195 ал.1 т. 3, 4 и 5 вр. чл. 194 ал.1 от НК.

Определено му е било наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, чието изтърпяване  е отложено за изпитателен срок от три години и шест месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама