Строителен шеф отива на съд за смъртта на негов работник в с. Винарско

13:10, 26 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд Иван Георгиев. Той е обвинен за това, че в качеството си на работодател и строител, при извършване на ремонт на покрива на сграда, поради немарливо изпълнение, не е осигурил безопасни условия на труд за мъж, работещ на строителната площадка. Там не е имало изградени колективни предпазни средства и приспособления. В резултат на тези допуснати нарушения, работникът на Георгиев е паднал от покрива и е получил тежка черепно-мозъчна травма, довела до смърт. Това се е случило на  2 септември 2014 г. в с. Винарско, общ. Камено.

В края на месец август 2014 г. подсъдимият Иван Георгиев и собственикът на къщата се договорили, Георгиев и негови служители да поправят покрива на имота. Самият ремонт започнал на 30 август. Работещите извършвали ремонта в продължение на няколко дни в различен състав. На четвъртия ден от него, след като направили обедна почивка, около 16.00 ч., на покрива се качили трима души. Пострадалият отишъл в края на покрива, но той не издържал и работникът паднал на земята.

След падането,  мъжът е бил в съзнание. Имал видими наранявания по главата и единия крак. Била повикана линейка, която го откарала в МБАЛ-Бургас с диагноза тежка черепно - мозъчна травма. Независимо от предприетото лечение, починал ден по-късно.

Бургаският окръжен съд е насрочил съдебното заседание за 21 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама