Продават офиси в Бургас за дългове на свързвана с Васил Божков фирма

07:23, 26 май 16 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офиси и магазини на бургаската ул. „Константин Фотинов” № 1 се дават на търг от частния съдебен изпълнител Делян Николов. Имотите вече бяха обявени за продан в началото на тази година, но не намериха купувач. Сега началната цена, от която стартира наддаването, е 805 000 лв. Търгът стартира от 27 май, като оферти се подават в рамките на месец в Бургаския районен съд.

Офисите се водят собственост на „Сииком” АД, но се продават заради дългове на небезизвестната фирма „Трансимпекс” към Обединена българска банка.

Държавното дружество „Трансимпекс” беше закупено през 2001 г. от консорциум, в който участваха фирмата "Галенит инвест", зад която стои бизнесменът Васил Божков, и "Дюти фрий" ЕООД на известния в София търговец на бижута, алкохол и цигари Заки Маджид. Към момента „Трансимпекс” се представлява от Лазар Василев, който беше изпълнителен директор по финансовите въпроси в ПФК ЦСКА по времето, когато Васил Божков бе собственик на футболния клуб.

Проверка на Topnovini.bg показа, че на 17 януари 2012 г. „Трансимпекс”, срещу който вече е образувано дело за дългове към ОББ, прехвърля имотите на ул. „Константин Фотинов” № 1 на търговската фирма „Стил инженеринг 2000” АД, която от своя страна година по-късно – на 28 февруари 2013 г., ги прехвърля на „Сииком” АД. Така към момента на налагане на възбраната върху имотите през ноември 2015 г. техен собственик е именно последната фирма.

През януари тази година съдебният изпълнител Делян Николов обяви за публична продан още един имот, собственост на „Сииком”. Става въпрос за парцел със сграда в Промишлена зона Юг, в близост до главния път Бургас - Созопол. Началната обявена цена беше 911 400 лв. Схемата там е същата както и с имота на ул. „Константин Фотинов” № 1. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама