Абитуриентките от Френската гимназия в Бургас – като Ким Кардашян и Бионсе (снимки)

14:27, 25 май 16 / Любопитно 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гимназията за романски езици „Георги Стойков Раковски“ (популярна като Френската гимназия) изпрати своите абитуриенти. Дълги рокли до земята от дантела и шифон се ширеха в двора на училището. Родители и близки на випускниците се бяха събрали, за да изпратят преобразените си като в  приказките деца към Слънчев бряг, където беше техният бал.

Визиите на абитуриентите бяха вдъхновени от последните тенденции на парижката висша мода. Актуалните пастелни цветове бяха преобладаващи. Силно орнаментирани рокли с инкрустирани камъни и плетени детайли бяха от най-предпочетените тази година. Класическите – бяло, черно, червено и тъмно синьо също бяха предпочетени от випускниците.

Един от основните вдъхновители на техните рокли са моделите на ливанските дизайнери Elie Saab и Zuhair Murad, които са известни със своите нежни цветове и богато украсените рокли. Виждаше се и влияния от италианските дизайнери Dolce&Gabbana в тежко падащи дантелени платове и диадеми и корони блещукащи в косите на абитуриентките. Деколтетата бяха затворени за сметка на гърба, на който роклите акцентираха.

Така наречената „гола рокля“, която присъства всяка години на червения килим и е носена от редица знаменитости (Ким Кардашян, Дженифър Лопес, Бионсе и др.) намери своето място и в двора на езиковата гимназия. Прозиращите рокли на випускничките не бяха никак вулгарни, а по-скоро изискани и атрактивни.

Тежките букли и топираната коса от миналите години бяха заменени от приятно каскадиращи вълнообразни прически, стилно пробрани кокове и небрежни плитки.

Гримът на момичетата отново залагаше на тенденциозните нюанси на базовите цветове и на бежовите нюанси. Класическото червено червило този път бе смено от по-тъмните й палитри като марсала, малинено и бордо. Опушеният грим бе с кафевите тонове, а не познатите ни черни, което придаваше на визията на абитуриентките повече нежност.

Момчетата бяха заложили на класическия костюм като преобладаващ бе тъмносиният цвят. Враторвъзката липсваше при повечето от тях като така имаха по-небрежен и летен вид. Въпреки това някои от тях бяха избрали да акцентират с интересна папийонка и сатенена кърпичка, хармонично подбрана за костюма им.

Още снимки от баловете може да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама